GoogleTranslate

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kotona ja arki alkaa

Ex-anoppi on haudattu, Suomessa on siis käyty.
Hautajaiset otti koville, oltiin sovittu, että hoidan valokuvauksen ja hoidinhan minä. Mutta täytyy myöntää, että oli hetkiä ettei meinannut tulla kuvaamisesta mitään. Enkä oikeastaan jaksa enkä pysty miettimään kuolemaa nyt ollenkaan. Se kun tuntuu liippaavan läheltä puolelta jos toiselta juuri nyt.


Neljä puoli viikkoa lähtöön, puhuin tänään pomon kanssa asian selväksi. Olin toki jo alkukesästä varoitellut ja sopinut alustavasti olevani muualla syksyllä, mutta varmistelin päivät ja käytiin läpi vähän käytönnön asiota. Jäi vähän tunne, ettei pomo ihan kauheesti ihastunut nimenomaisesta Islantiin lähdöstä, mutta liekö toisaalta ihme. Pomo kun tietää, että meikäläisen sydän on sykkinyt islantilaiselle sydämelle, että liekö pelkää etten kotiudukkaan enää ja sopimuksemme vuoden vaihteen omiin töihin palaamisesta epäilyttää miestä. No sehän nähdään, pitää tapahtua ihme, että siirtäisin kotini tästä tuppukylästä 10 kilometriä kauemmaksi, meillä on vielä aika monta juttua kesken tämän maiseman kanssa.

Sinipallas alkoi virallisesti eilen ja laivoja oli ulkona muutama, huonoja saaliita, mutta kala on isoa. Koukuttajia tällä hetkellä kymmenkunta. Kaikki käytännössä olleet aikaisemmin, eli helppoa kun heinän teko. Huomenna alkaa jäitten polttelu, eli yrittää keksiä jotain tekemista 7,5 tunniksi. Juurikin tästä syystä Islanti kutsuu...

Niin, lukulaite saapui eilen. Sain sen synkronoitua puhelimeni kanssa heittämällä. Mutta oliko ihme, kun tietoisesti valitsin saman merkkisen ja samalla käyttiksellä toimivan tabletin juurikin tästä syystä. Jatkoin yhden kirjan lukemista laitteella, jonka olin aloittanut puhelimella Suomen reissulla.


Ehdottomat plussat tässä vaiheessa:
Ei tarvitse erillistä lukuvaloa, näytön valo ja kontrasti on portaattomasti säädettävissä hyvin helposti, pari klikkausta alapalkkiin ja säätö on käsillä.
Laitteessa nippu kirjoja mukana koko ajan.
Koko, hiukan yli 9 tuumaa ja on todella lähelle normaalin kirjan sivun kokoa pystyasennossa
Englannin kielisissä kirjoissa todella runsas valikoima
Miinukset:
Suomalaisten kirjojen saatavuus mielestäni vielä aika rajallinen.
E-kirjojen kallis hinta. paperi kirja uutuutena saman hintainen.
Puuttuu perinteisen kirjan fiilis, luonnollisesti.

Tablettini on Sony Xperia S
Valitsin kyseisein laitteen kahdesta syystä, käytössä puhelimena Sony Xperia Z ja tabletti on vesitiivis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti