GoogleTranslate

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Se tavallinen päivä kalatehtaalla

Kello 11 ylös sängystä, kuppi kahvia (jos velipoika on herännyt ja keittänyt), tupakka, jotaina evästä messiin ja Hyundain puikkoihin.
Työmatka, kaunista! Maasilta Strengelvågista Klo:hun. Matkaa kertyy 7 km, aikaa menee se 10 minuuttia.
Maasilta

Paikallinen terveystarkastaja vaatii, että omat vaatteet on omia ja työvaatteet työvaatteita.
Omat kengät ekaan eteiseen ja takki seuraavaan.
Kalatehdas

Kolmannesta kopista pipo ja toppahaalari, se vähiten tahmea. Mulla on niitä kolme, märkä ja kylmä on huono yhdistelmä, ei pysty.
Portaat alas ja kellokortille päivää. Jalkaan kärkivahvistetut kumisaappaat, päälle "seminologin" esiliina, puuvillaiset aluhanskat ja kumihanskat päälle.
Ansioihokas

Alkaa greidaus. Vajaan metrisen jakkaran päällä seisten. Oikealla jalan alla poljin, jolla kala nousee ylös ja oikea käsi syöttää vasemmalle vievälle hihnalle. Turskaa. Niin nopeasti kun, kone pystyy rekisteröimään. Kalat lajittelutautuvat viiteen. Ensimmäiset neljä sievästi ja valmiiksi karreihin, 500-1000 litraisiin muovilaatikoihin.
Morgenstjernan jättiläinen

Trukkikuski vaihtelee uutta täyden tilalle. Sillä välin käyn tyhjentämässä sen viidennen, joka on kärry. Sinne menee yli 8 kiloiset ja ne mitä kone ei minun sähläämisestäni tai jostain muusta virheestä saa lajiteltua. Ne sitten käsipelillä omille paikoilleen.
Suolistajien määrästä riippuen, minulla on leppoisaa, koko ajan tekemistä tai kiire.
Jos on sitä leppoisaa, putsailen mätejä, pesen säiliöitä, tuuppaan niitä laiturille ja autan nosturilla. Niin ja harrastan ylimääräisiä mallutaukoja.
"Brynni"

Suuria muutoksia ei koko työpäivän aikana ei normaalisti ole, mitä nyt sitten välillä vehkeet hajoilee ja sitten tuumitaan ja soitellaan masinistia paikalle. Ja toivotaan, ettei se ole kauheen kaukana eikä vika ole iso. Muuten menee paniikiksi, jos rästiä kertyy karri kaupalla.
Työ on yksitoikkoista, mutta antaa mahdollisuuden kuunnella musiikkia, äänikirjoja, kielikurssia, laulaa ja tanssia.
Greideri ja ne karrit

Tauot menee noin puolentoista tunnin sekteillä, niitä vartteja ja se yksi puolentunnin ruokatauko.
Muuttunut systeemi, edellisvuosien ympäri vuorokautinen painaminen on mennyttä elämää. Ylitöitä on, mutta murto-osa siitä mitä edellisinä vuosina. Mutta. Ei oikeastaan haittaa, mulla on mennyt palo. On aika keksiä jotain muuta.
Potilaat liukuhihnalla

1 kommentti: