GoogleTranslate

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Matkasuunnitelma vol. 1

30.4 Keskiviikko, Vappuaatto  
   
Lähtö. Strengelvåg ja kyydissä rakas ystävä.   Tavoitteena ajaa 720 km ja reilu 9 tuntia pysähdyksineen. Yöpyä Luleåssa, josta toivottavasti viimeistään saan kesärenkaat alle.
Yöpyminen tapahtuu jossain matkalle osuvassa hotelli/motellissa tai sitten auton etupenkillä
sopivassa mykkyrässä kaatuvan selkänojan turvin. En varaile enkä suunnittele majoituksia,
koska en edes itse jaksa uskoa, että etukäteisaikataulu pitää.

Strengelvåg
Luleå
1.5 Torstai, Vapunpäivä

Matka jatkuu aamusta, toivottavasti. Tarkoituksena ajaa rantatietä Tukholmaan saakka 900 kilometriä ja reipas 10 tuntia rattirupeamaa. Yöpyä tuttavien luona ja ehkä nauttia se kunnon illallinen, jos siltä tuntuu. Ja jos kaikki menee nappiin, tavata yksi Ihminen Isolla Iillä monen vuoden jälkeen. Viimeksi tavattiin hautajaisissa. Äidin.
Tukholma

2.5 Perjantai

Nyt ei ole kiire, ajosuunnitelma antaisi mahkut vaikka nukkua pitkään. Etappina Göteborg. Koska matkaa on vain 470 km ja lautta Fredrikshavniin lähtee vasta 00.30 yöllä, on ajopäivistä leppoisin tiedossa JOS matkaan ei ole tullut mutkia. Ja ajatuksena olisi vielä ostaa kylmälaukkuun perusselviytymispakkaus suomalaisia elintarvikkeita. Ilta siis toivottavasti hengailaan ja torkutaan sataman lähellä lauttaa odotellessa.
Göteborg

3.5 Lauantai

Lautan pitäisi kolahtaa Fredrikshavnin kaijaan kello 04.00 aamuyöstä. Matkaa viimeiseen etappiin ajaen on 50 km. Hirsthalsissa siis ollaan aamuvarhaisella, jossa sitten jatketaan sen yön repaileisia unia etupenkkimajoituksessa jossain huoltoaseman pihalla mistä saa aamulla kahvia ja pestä hampaat.
Smyrillinen konttori aukeaa kello 12.00 ja lossaus autoille 13.00. Kello 15.00 irtoaa köydet ja on aika etsiä hytti.

Frekrikshavn
M/S Norrena

4.5 Sunnuntai

Ollaan merenaavalla, ei satamaa. Ohjelmana ehkä käydä tutustumassa laivan saunaan ja tax-free valikoimaan.

5.5 Maanantai 

Kello 05.00 Färsaarten aikaa ollaan, ylläriylläri, Färsaarilla, Torshavnissa. Aikaa käydä pikavisiitillä saarella on 12.30 pitäää olla takaisin laivassa,  jos puolentoista tunnin sääntö ennen lähtöä pitää kutinsa. Mielenkiintoinen katkos meri(sairaus)matkalle ja kai sitä näkee edes pätkän maisemaa, saa napattua parit kuvat blogiin ja ehkä kupin kahvia. Ja lähetettyä postikortteja niille, jotka osaa vielä etanapostia arvostaa. (Siis jos haluat kortin, laita osoite emailiin, en lupaa, mutta yritän)

Torshavn
6.5 Tiistai

Kello 09.00 Islannin aikaa rantaudumme Itä-Islannin isoimpaan satamakaupunkiin Seyðisfjörður:iin.
Muodollisuutena ilmoittaa auto tullille ja ainakin sähköpostitse saamani tiedon mukaan vuosi aikaa ajella ilman veroseuraamuksia.
Mutta mihin sitten matka jatkuu Islannin kamaralla, sitä ei vielä tiedä. Ystäväni viettää viikon Islannissa, mutta mua kutsuu työt 10. päivä, mutta onneksi aikaisintaan. Työnantajalle sopi, että soittelen vielä rantauduttuani ja tuumitaan tarkka päivä silloin.

Seyðisfjörður


Kuvat kopsasi laiska wikipediasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti